Executivul s-a gandit si la cei care vor fi cei mai afectati de aplicarea noii legi a restituirii proprietatilor, chiriasii. Ieri, Ingrid Zaarour, presedintele Autoritatii pentru Urmarirea Aplicarii Unitare a Legii 10/2001, a anuntat ca Guvernul va definitiva pana in toamna un proiect legislativ privind o serie de masuri de protectie sociala a persoanelor care vor fi evacuate din imobilele retrocedate.

Secretarul de stat Ingrid Zaarour a precizat ca autoritatile locale vor trebui sa identifice solutii pentru rezolvarea problemei chiriasilor din imobilele care vor fi retrocedate. Ea a aratat ca aceste solutii pot viza fie subventionarea unei parti a chiriei pentru o locuinta, fie sprijin la achizitionarea unei locuinte. Zaarour a precizat ca, in prezent, Guvernul se afla in faza elaborarii unui proiect de lege privind prevenirea efectelor sociale generate de aplicarea legilor de restituire a imobilelor preluate in mod abuziv in timpul regimului comunist.

Acest proiect va fi definitivat pana in toamna si va prevede masuri de protectie pentru persoanele care vor fi evacuate din aceste imobile, a mai spus presedintele Autoritatii pentru Urmarirea Aplicarii Unitare a Legii 10/2001.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.