Vechiul pod de la Maracineni, judetul Buzau, a fost distrus, ieri dimineata, in urma unei operatiuni de dinamitare a pilonilor afectati de viiturile din luna mai, transmite Mediafax. Initial, operatiunea a esuat, dupa ce imploziile la piloni nu si-au facut efectul, in cele din urma podul fiind distrus cu ajutorul unui buldozer. Dinamitarea fusese programata pentru ora 5.00, insa a fost amanata cateva ore pentru a fi luate toate masurile de siguranta. In jurul orei 8.00, unul dintre piloni a fost dinamitat, iar, dupa o jumatate de ora, ambii piloni au fost supusi unor implozii.

Cu toate acestea, podul a ramas in picioare, fiind nevoie de o ampla operatiune pentru a forta prabusirea lui in apa. "Este o bucurie pentru toti, un succes. Era gandit sa cada din implozie, ca sa fuga traversele, dar, numai dupa ce am folosit buldozerul ca sa tragem de piciorul de sustinere, s-a reusit prabusirea podului" a declarat, dupa operatiune, Ioan Vuluta, reprezentantul firmei lituaniene Latvija Tilti, care s-a ocupat de actiunea de daramare a podului.

Bucata de pod care a cazut in raul Buzau a creat un baraj care usureaza misiunea muncitorilor de pe santier de a schimba cursul apei. Podul de la Maracineni a intrat in reabilitare dupa viiturile din luna mai care au afectat doi dintre pilonii de sustinere, fapt care a angrenat ruperea structurii gigantice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.