Pasapoartele a 1.170 de cetateni romani care au depasit durata de sedere in Spatiul Schengen si au revenit in tara, incepand de duminica de la ora 0.00, prin vamile din Arad, Bihor si Satu Mare au fost stampilate, pentru a se constata aceasta depasire, In acelasi timp, numarul persoanelor care au intrat in tara, sambata si duminica, pe la Vama Cenad din judetul Timis, s-a dublat, fata de vineri.

Potrivit sefului Directiei Politiei de Frontiera Oradea, comisarul sef Ioan Buda, totalul cetatenilor romani reveniti in tara prin punctele de trecere din cele trei judete incepand din noaptea de sambata spre duminica, de la ora 0.00, pana luni, la pranz, este de 38.330, proportia celor care au depasit durata de sedere maxima fiind de numai trei procente. Celor 1.170 de romani intrati in tara prin vamile nord-vestice, dupa suspendarea OG 28 din 14 iulie 2005, nu le-au mai fost retinute pasapoartele, insa aceste documente au fost marcate, urmand ca titularii sa se prezinte la serviciile judetene de pasapoarte pentru a prezenta documentele din care sa reiasa ca prelungirea sederii lor in spatiul Schengen peste cele 90 de zile permise a fost justificata.

In saptamana precedenta, ca urmare a aplicarii OG 28, au fost retinute in vamile de pe raza Directiei Politiei de Frontiera Oradea un numar de 4.240 de pasapoarte, toate fiind deja trimise inspectoratelor de politie emitente, unde titularii le pot recupera in cazul in care pot justifica depasirea celor 90 de zile de sedere. Serviciul Public Comunitar pentru Evidenta si Eliberarea Pasapoartelor al judetului Bihor a primit de la structurile politiei de frontiera un numar de 32 de pasapoarte ale unor bihoreni carora li s-au retinut aceste documente in baza OG 28.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.