La o zi dupa lansarea programului de innoire a parcului auto, magazinele producatorilor sau importatorilor de masini erau luate cu asalt de persoane care voiau sa-si cumpere un vehicul nou, incasand prima de 30 milioane de lei de la stat. Acum, la patru luni de la initiarea programului "Bani pentru rable", mai sunt 2.000 de masini care nu si-au gasit inca un proprietar. Pana in acest moment au fost eliberate 13.000 de note de acceptare, au fost depuse 10.000 de dosare, iar 3.800 au primit deja finantarea din partea Administratiei Fondului de Mediu.

"Temerile ca nu ajung banii nu s-au intemeiat. Fiind un succes, el va continua si anul urmator", a declarat ministrul Mediului, Sulfina Barbu. Dupa ce la inceput au evitat sa spuna ca pot aparea probleme in aplicarea programului, din cauza neconcordantelor intre ordonanta adoptata de Guvern si legea votata de Parlament, acum, directorul AFM, Mihai Toti, a recunoscut ca peste o mie de dosare au fost respinse din cauza neclaritatilor legislative.

"In Ordonanta de Urgenta 99 se prevedea ca in program intra autoturismele mai vechi de 12 ani, pe cand in Legea 72 se vorbea de orice masina inmatriculata in Romania, avand o vechime mai mare sau egala cu 12 ani de la data primei inmatriculari. Pentru 1.088 de dosare nu s-a putut dovedi data primei inmatriculari, din cauza ca nu mai existau arhivele politiei sau ale vamii, iar eliberarea cartilor de identitate a inceput sa se faca in 1992", a declarat Mihai Toti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.