Medicii ieseni au descoperit o metoda inedita de a trata cancerul. Cu ajutorul unui aparat special, ei injecteaza vapori de apa clocotita care distrug tumorile. Patru medici ieseni au obtinut locul I la Congresul Societatii Franceze de Oncologie, pentru o lucrare despre tratarea cancerului cu vapori de apa sub presiune. Echipa condusa de Eugen Tircoveanu, seful Clinicii I Chirurgie a Spitalului "Sf. Spiridon" Iasi, a prezentat o lucrare in care descria metoda folosita, dar si cazurile concrete ale pacientilor care au acceptat sa fie tratati prin metoda medicilor ieseni.

Metoda folosita in premiera nationala consta in distrugerea metastazelor la ficat cu ajutorul unui aparat ce injecteaza vapori de apa clocotita, sub mare presiune. Tesutul afectat este necrozat si, de regula, nu se mai regenereaza. Inventat de un francez, aparatul a fost folosit experimental la Spitalul "Sf. Spiridon’’ pentru prima data in iulie 2004. Metoda a dat rezultate si la inceputul acestui an. Seful clinicii iesene a primit aprobarea de a folosi aparatul, urmind sa fie facute demersuri sustinute pentru omologarea acestuia in Romania. Cele patru persoane operate anul trecut la Iasi au supravietuit un an, desi rata de viata in astfel de cazuri nu depaseste trei luni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.