Politistii de frontiera de la granita de vest au ridicat, de la intrarea in vigoare a noilor reglementari privind regimul frontierei, peste 2.300 de pasapoarte de la cetatenii romani reintorsi in tara dupa ce au depasit termenul legal de sedere in strainatate.

Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a anuntat ieri ca din cei aproximativ 20 de mii de romani care s-au prezentat la punctele de control pentru intrarea in tara incepand de luni, ora 0.00, pana ieri ora 10.00, peste 2.300 au ramas fara pasapoarte.

Potrivit sefului Directiei Politiei de Frontiera Oradea, comisarul sef Ioan Buda, pe raza de competenta a Directiei, adica la punctele de trecere a frontierei din judetele Arad, Bihor si Satu Mare, au fost retinute de la 1 august peste 2.300 de pasapoarte.

Conform Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Arad, cei mai multi turisti romani cu probleme au fost depistati la Vama Nadlac, pe unde au intrat in Romania, in ultimele 24 de ore, peste 30.000 de persoane.

Politistii de frontiera afirma ca multi romani, care au auzit ca de la 1 august li se retin pasapoartele in cazul in care nu au revenit in tara in ultimele trei luni, au decis sa se intoarca din drum.

PSD acuza Puterea

PSD a atacat Puterea pe subiectul sensibil al retinerii pasapoartelor cetatenilor romani care depasesc termenul legal de sedere in statele Schengen. Potrivit unui comunicat PSD, aceasta masura nu ar fi ceruta de legislatia UE, ci este luata de autoritatile romane pentru a combate fenomenele la limita legii pe care le-ar putea savarsi cetatenii romani. Desi nu contesta necesitatea masurii, PSD considera ca romanii ar trebui avertizati din timp mai ales daca desfasoara afaceri in strainatate.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.