Studiile medicale din ultimul deceniu releva o legatura stransa intre alimentatie si incidenta cancerului.
Aproximativ 40% din cazurile de cancer din lume au ca si cauza principala alimentatia. Cum stim cand un aliment este sanatos? In general, cu cat un aliment este mai natural, cu atat este mai sanatos. Cu cat este mai procesat, cu atat devine mai nociv pentru organism. Astfel, alimentele grase s-au dovedit a fi riscante pentru sanatate, inclusiv in privinta cancerelor. Alimentele conservate se regasec de asemenea printre primele care favorizeaza aparitia multor boli (conservele, sucurile din comert, legumele conservate etc.).
  • In ce consta dieta anticancer?

Dieta atincancer reprezinta, de fapt, un stil de viata, excluzand alimenetele care nu au efecte pozitive asupra organismului, care se digera greu si contin toxine. Iata cateva alimente recomandate pentru un stil de viata sanatos:

Ceerealele integrale

Cerealele integrale sunt considerate principalele alimente care lupta impotriva cancerelor digestive si mai ales de colon, alaturi de consumul de legume si fructe, dar si lactate. Cerealele integrale contin o cantitate importanta de fibre care ajuta la reglarea digestiei, combat constipatia si detoxifica intesinul gros. Se recomanda a fi consumate cu o cantitate mare de lichide, pentru ca fibrele au nevoie sa fie hidratate intens pentru a avea efectele maxime.

Cerealele integrale mai contin si glucide de buna calitate care protejeaza pancreasul si asigura o sursa buna de energie pentru mai multe ore.

Lactatele

Lactatele contin o serie de nutrienti, minerale si proteine importante pentru metabolismul celular, protejand celulele impotriva perturbarilor functionale, prevenind astfel aparitia modificarilor intracelulare care pot duce la cancer.

Citeste mai mult despre acest subiect pe Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.