Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au prelungit interdictia de a parasi tara, pana pe 24 septembrie, impusa patronului OTV, Dan Diaconescu, cercetat pentru santajarea primarului comunei aradene Zarand.

Dan Diaconescu este cercetat alaturi de un colaborator al sau, Doru Parv, pentru santaj. Patronul OTV a fost, vineri, la DNA pentru a ii fi comunicata decizia de prelungire a interdictiilor in cazul sau, potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Livia Saplacan.
Masura preventiva luata in cazul lui Diaconescu ar fi expirat in 23 august, transmite MEDIAFAX.

Decizia procurorului de prelungire a masurii poate fi contestata in instanta.

Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati preventiv in 23 iunie. Doua zile mai tarziu, Tribunalul Bucuresti, judecand contestatiile lor, a decis punerea in libertate a lui Dan Diaconescu, dar mentinerea in arest preventiv a lui Doru Parv.

Ulterior, in 5 iulie, si Parv a fost pus in liberate, avand interdictie de a parasi localitatea.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie-septembrie 2009, Dan Diaconescu, in calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, l-a amenintat pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, atat direct, cat si prin intermediul lui Dorel Parv, realizator la acelasi post de televiziune, sa ii dea 200.000 de euro pentru a nu dezvalui "opiniei publice fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana respectiva, cum ar fi detinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzactii imobiliare ilicite".

Primarul ar fi platit efectiv 30.000 de euro si 4.200 lei lui Doru Parv, potrivit procurorilor.

Dan Diaconescu mai este pus sub acuzare, tot pentru santaj, alaturi de Mihai Ghezea, fost director al publicatiei Atac la persoana. In aprilie 2005, Mihai Ghezea, care era si colaborator la OTV, l-ar fi santajat si amenintat pe omul de afaceri Paul Petru Tardea, cerandu-i o suta de mii de euro, din care ar fi primit 4.500 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.