In partea a doua a zilei de astazi vremea va fi calduroasa in estul Munteniei, in sudul Moldovei si in Dobrogea, unde indicele temperatura-umezeala ITU va depasi pragul critic de 80.

Manifestari de instabilitate atmosferica (averse ce pot avea caracter torential, descarcari electrice, intensificari de vant cu aspect de vijelie si caderi de grindina) vor fi local in zonele de deal si de munte si in sud-vestul tarii si pe arii restranse in celelalte regiuni", avertizeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Meteorologii au mai aratat ca, in urmatoarele zile, in est si sud-est vremea va deveni caniculara, iar instabilitatea atmosferica va fi accentuata in jumatatea de vest a teritoriului.

Atentie: Medicii recomanda evitarea expunerii excesive la soare

Indicele de confort termic coroboreaza temperatura aerului cu umiditatea relativa pentru a determina o temperatura aparenta, cea resimtita de corpul uman. Atunci cand indicele de confort termic depaseste pragul normal, populatia trebuie sa se protejeze adecvat.

Medicii recomanda ca in zilele caniculare oamenii sa bea multe lichide, sa faca dusuri cat mai des, sa consume alimente bogate in fructe si legume si sa evite expunerea prelungita la soare la orele pranzului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.