Angajatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) vor putea opri soferii in trafic, la trecerile de cale ferata, in preajma scolilor sau pentru ajutorul nevazatorilor care vor sa traverseze si vor putea dirija circulatia cu bastoane reflectorizante, conform unui proiect legislativ al MAI.

Proiectul de HG pentru modificarea si completarea regulamentului privind circulatia pe drumurile publice, supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) pana in 13 august, aduce schimbari in cazul a doua articole ale precedentei legislatii, transmite MEDIAFAX.

Astfel, articolul 89 modificat prevede, la litera b indice 1, ca angajatii ANAF pot opri participantii la trafic, in cazul in care efectueaza controale specifice: la trecerile de nivel de pe calea ferata, in zona lucrarilor de pe drumurile publice, in apropierea unitatilor de invatamant sau in cazul in care persoane nevazatoare vor sa treaca strada.

A doua prevedere modificata este articolul 92, care permite inspectorilor fiscali sa instaleze si sa foloseasca semnale luminoase, bastoane reflectorizante, girofaruri si amplificatoare de voce pe masinile de serviciu, pentru a transmite diverse indicatii sau pentru a opri conducatorii auto.

Acelasi articol, la alineatul 2, arata ca, atunci cand functionarii ANAF ar scoate bastonul reflectorizant pe partea dreapta a masinii, soferii aflati in spatele autovehiculului ANAF trebuie sa opreasca autoturismul. In cazul in care bastonul este scos pe partea stanga, conducatorii auto aflati pe banda stanga de circulatie, pe acelasi sens sau pe sensul opus de mers, trebuie sa opreasca masina.

Proiectul de HG a fost avizat favorabil de catre ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu si de catre ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.