Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Brasov a retras luni dintr-un supermarket din Brasov un lot de 400 de kilograme de gris in care au fost gasiti viermi vii. In urma incidentului a fost emisa alerta nationala pentru verificarea produsului in toate unitatile care comercializeaza produsul.

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Brasov a fost sesizat de o persoana care a cumparat un kilogram de gris de grau dintr-un supermarket, in al carui ambalajul a gasit viermi vii, relateaza MEDIAFAX.

Cetateanul s-a prezentat cu produsul la CJPC, iar reprezentantii insitutiei au facut un control la supermarketul care comercializa grisul, al carui termen de valabilitate expira in luna octombrie 2010.

"Ne-am deplasat la supermarketul respectiv, imediat dupa sesizare. Si, intr- adevar, la verificare am gasit in pungile pe care le-am desfacut viermi vii care colcaiau in gris. Am decis retragerea de la comercializare si consum a intregului lor de 400 de kilograme si am alertat, prin sistem rapid, la nivel national, sa se faca verificari la acest lot peste tot unde este comercializat", a declarat astazi Ionel Spataru, comisar sef al CJPC Brasov.

De asemenea, s-a dispus si efectuarea unui control la producator, o firma din Hunedoara, care risca o amenda de pana la 30.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.