Conform unei hotarari aprobate in sedinta din aceasta saptamana a guvernului, animalele domestice fara stapan, gasite pe teritoriul Rezervatiei Delta Dunarii, vor fi supuse unei examinari veterinare oficiale. Animalele nerevendicate de proprietari in termen de trei zile sau cele a caror provenienta nu poate fi stabilita vor fi sacrificate si cadavrele distruse, de urgenta, obligatoriu sub control veterinar oficial.

Ordinul de sacrificare a animalului va fi dat de medicul veterinar oficial sau cel imputernicit. De asemenea, hotararea interzice pasunatul animalelor domestice si amplasarea adaposturilor temporare pentru animale pe fondurile de vanatoare, in zona Letea si in zonele din jurul acesteia. Pentru aceasta "operatiune", guvernul va asigura, din Fondul de rezerva bugetara, 7,5 miliarde lei vechi.

Numarul animalelor semisalbatice, fara proprietar, de pe teritoriul judetului Tulcea, a avut o crestere constanta. In prezent, in judet sunt 12.540 bovine si 4.082 cabaline, din care 45% sunt crescute in stare de semisalbaticie. Locuitorii din mai multe localitati reclama pagubele produse de aceste animale, care distrug culturile agricole si plantatiile de pomi, producand pagube ecosistemului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.