Dan Diaconescu s-a prezentat luni dimineata la DNA, declarand faptul ca nu stie de ce a fost chemat din nou de catre anchetatori, care "cauta rascolirea unui dosar din 2008".

  • Dan Diaconescu: "Imi mai trebuie doua-trei arestari pentru a ajunge presedinte"

Desi sambata a declarat ca una dintre variantele pe care le ia in calcul este ca arestarea sa ar fi fost pusa la cale de "Tabara Berceanu-Videanu-Blaga", jurmalistul a precizat luni ca nu il exclude pe Emil Boc. Patronul OTV a adaugat ca "ii mai trebuie doua-trei arestari" si va castiga din primul tur alegerile prezidentiale, potrivit NewsIn.

Diaconescu a declarat sambata, la Realitatea TV, ca una dintre ipotezele care care circula este ca arestarea sa se vrea un avertisment la adresa presedintelui. "E o teorie privind arestarea mea e ca tabara opusa dlui Traian Basescu, celebra tabara Berceanu-Videanu-Blaga ar fi facut arestarea mea intr-un mod demonstrativ ca sa ii transmita lui Traian Basescu ca uite ii aresteaza lui prietenul cel mai bun sau pe cel care l-a ajutat", a povestit Diaconescu.

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a negat afirmatiile patronului OTV Dan Diaconescu potrivit carora acesta, alaturi de alti pedelisti, ar avea vreo implicare in arestare, ministrul catalogand declaratiile respective drept "o prostie inimaginabila". "Este o prostie inimaginabila si nu as vrea sa comentam un asemenea subiect. Dezmint categoric aceasta informatie. Nici nu am auzit, nici nu m-am implicat, nici nu cunosc", a spus Videanu sambata, la Realitatea TV.

Diaconescu sustine ca ancheta in cazul sau depaseste un buget de 6 milioane de euro

Dan Diaconescu si un colaborator al OTV, Doru Parv, au fost arestati preventiv pe 23 iunie la cererea procurorilor DNA, dupa ce acestia l-ar fi santajat pe primarul unei comune din judetul Arad, caruia i-au cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromitator despre acesta. Pe 25 iunie, magistratii Tribunalului Bucuresti l-au eliberat, insa, pe Diaconescu, iar Doru Parv a ramas in arest. Judecatoria Sectorului 1 a prelungit, pe 16 iulie, cu inca 20 de zile mandatul emis pe numele lui Parv.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

De asemenea, Diaconescu este cercetat de procurorii anticoruptie si in legatura cu un al doilea dosar de santaj, deschis de DNA in 2005 dupa o plangere a omului de afaceri Petre Paul Tardea, insa declinat la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 si ulterior inchis. In acelasi dosar, este vizat si fostul director al publicatiei "Atac la persoana", Mihai Ghezea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.