Aproximativ 1.2 milioane de copii si tineri din Romania devin victime ale exploatarii sexuale si abuzului.

Organizatia Salvati Copiii Romania si The Body Shop au lansat campania de semnare a petitiei Stop Exploatarii Sexuale a Copiilor si a Tinerilor.

Petitia cere nu numai stoparea exploatarii sexuale a copiilor si a tinerilor, ci si o serie de actiuni specifice pentru pasii legislativi ce urmeaza a fi facuti de catre guvernanti:

  • Guvernul Romaniei ar trebui sa sustina si sa desfasoare mai multe campanii de informare, atentionare si prevenire asupra exploatarii sexuale in scopuri comerciale a copiilor.
  • Sa ofere programe de training corpurilor de aplicare a legii in folosirea cadrului legal in ceea ce priveste exploatarea sexuala a copiilor si ar trebui sa-si imbunatateasca sistemul de colectare de date.
  • Sa creeze o linie nationala de tip Help line pentru copiii victime ale exploatarii sexuale si sa garanteze ca aceste victime primesc asistenta medicala, psihologica, sociala si legala din partea unor ingrijitori bine instruiti.

“Se estimeaza ca aproximativ 1.2 milioane de copii si tineri sunt exploatati anual, devin victime ale exploatarii sexuale si ale abuzului. Traficul de fiinte umane este a treia cea mai mare industrie criminala din lume (dupa droguri ilegale si traficul de arme) considerata a valora miliarde de dolari in fiecare an si potrivit United Nations Office of Drugs and Crimes una dintre activitatile criminale cu cea mai mare crestere din lume. Exista pe fiecare continent, regiune sau tara din lume, de la cea mai saraca la cea mai bogata. Facem un apel public pentru a pune capat acestui fenomen”
declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.