Raul Prut are in prezent o cota de 717 cm in judetul Vaslui, mai mare cu cinci centimetri fata de cota istorica inregistrata in anul 2008.

Debitul raului este si el mai mare de sase ori decat cel normal, fiind in prezent de 685 de mc/s, transmite corespondentul NewsIn.

”Cota raului Prut a crescut cu aproximativ 17 cm in numai trei zile, iar debitul, care in prezent este de 685 de mc/s, este de sase ori mai mare decat cel normal. Deocamdata, nu sunt puse in pericol locuintele oamenilor din zona. Digurile au fost intarite, iar comitetele locale pentru situatii de urgenta din cele sapte comune de pe Valea Prutului sunt in alerta”, a declarat Nicu Varlan, purtatorul de cuvant al Prefecturii Vaslui.

Autoritatile au pregatit 100.000 de saci si cantitati cu nisip sa intervina in caz de necesitate, intrucat pentru ziua de marti este anuntata o viitura pe Prut in judetul Vaslui, atunci cand debitul raului si cota ar putea fi de 740 mc/s, respectiv 740 cm.

Pana acum, Prutul a inundat aproximativ 5.000 de hectare de teren din zona indiguita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.