Temperaturile ridicate din aceste zile au facut ca numarul apelurilor la Ambulanta sa creasca. Totodata, caldura a facut si primele victime: trei bucuresteni si un buzoian. Trecerea imediata de la o vreme instabila la temperaturi de peste 30 de grade Celsius afecteaza indeosebi cardiacii, diabeticii, persoanele cu probleme psihice, hipertensivii. In numai 24 de ore, in Capitala, s-au inregistrat 45 de cazuri de lipotimie si mai multe de colici renale din cauza deshidratarii.

De asemenea, a crescut numarul pacientilor care au suferit accidente vasculare. La Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti aceste cazuri au prioritate. In Capitala, trei bucuresteni au murit din cauza caldurii. Tot din cauza temperaturilor ridicate, un barbat cardiac dintr-o localitate buzoiana a decedat. Medicii sfatuiesc indeosebi varstnicii si copiii sa evite iesirile din casa intre orele 11.00 si 17.00. Cei care sunt nevoiti sa plece de acasa intre aceste ore trebuie sa poarte palarii sau umbrele si ochelari de soare.

Consumul de apa minerala sau plata trebuie sa fie zilnic de cel putin doi litri. Medicii atrag atentia asupra faptului ca deshidratarea favorizeaza lesinurile, in timp ce expunerea la soare o perioada indelungata favorizeaza accidentele cerebrale. Din cauza caldurii excesive, alcoolicii si pacientii cu probleme psihice isi schimba comportamentul. In acelasi timp, medicii sfatuiesc toate categoriile de bolnavi sa respecte cu strictete tratamentele ce le-au fost prescrise.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.