Romania s-ar putea confrunta cu al treilea val de gripa noua A/H1N1 din octombrie, potrivit vicepresedintelui Comisiei de Epidemiologie din Ministerul Sanatatii, Alexandru Rafila.

"Incepand din lunile octombrie-noiembrie si pana la sfarsitul anului, ar putea sa apara un nou val de gripa noua, al treilea care ar afecta tara noastra", a atentionat dr. Alexandru Rafila, relateaza NewsIn.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a mentinut alerta maxima de pandemie, gradul 6, iar la sfarsitul lunii iulie se va decide daca aceasta va fi ridicata sau pastrata in continuare. In acest moment Romania se afla intr-o etapa de stagnare in ceea ce priveste imbolnavirile cu virusul pandemic. Prof. dr. Molnar Gez a declarat, pentru Realitatea.net, ca in prezent sunt focare de gripa noua in unele tari din emisfera sudica.

Romania are in stocul de rezerva 1,3 milioane de doze de vaccin impotriva gripei noi, valabile pana in ianuarie 2011. Tulpina A/H1N1 va fi inclusa si in vaccinul impotriva gripei sezoniere.

In Romania, ultimul caz de gripa cu virusul pandemic a fost inregistrat pe 9 aprilie, numarul total de cazuri confirmate ajungand la 7.008, din care 122 cu deces.

Pana in aceasta primavara in Romania s-au vaccinat impotriva gripei noi 1.649.000 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.