In judetul Vaslui, raul Prut a depasit marti, cu doi centimetri cota istorica, atingand un nivel de 712 cm, cu un debit de 685 de mc/s, in zona localitatii Dranceni.

Autoritatile judetene continua consolidarea digurilor, pericolul de inundatii fiind foarte mare. Potrivit prefectului de Vaslui, Levente Csaba Szekey, punctele considerate critice sunt la intrarea raului in judet, in zona Dranceni si la iesire, in zona localitatii Carja, transmite corespondentul NewsIn.

”Ne asteptam ca aceasta cota istorica sa creasca in zilele urmatoare si sa atinga un nivel de aproximativ 734 cm. O viitura pe Prut este anuntata pentru noaptea de joi spre vineri, cand debitul va fi de 740 de mc/s. In 2008, Prutul a avut o cota asemanatoare, de 710 cm”, a declarat, marti, prefectul judetului Vaslui, Levente Szekely.

Din ora in ora, situatia pe Prut este monitorizata de 13 echipe de la Sistemul de Gospodarire a Apelor si Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare, deoarece debitul creste constant, cu 2 cm la fiecare trei ore.

Pe Valea Prutului, se efectueaza lucrari de intretinere si inaltare a digului de la Carja. In ultimele zile au fost facute consolidari pe circa trei kilometri de dig, la Dranceni. De asemenea, au fost pregatiti peste 100.000 de saci cu nisip, pentru a se putea interveni in caz de necesitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.