Vara avem nevoie de o alimentatie usoara, bine proportionata nutritional pentru a ne oferi suficienta energie dar putine calorii si totodata bogata in lichide si minerale.

In sezonul cald organismul consuma o buna parte din energie in procesele de termoreglare, incercand astfel sa se adapteze caldurii. Totodata, prin transpiratie, se pierde o cantitate insemnata de apa si saruri minerale pe care trebuie sa le compensati prin alimentatie. Digestia este ingreunata de caldura, aceasta reprezentand un stres termic important pentru organism, asadar putem concluziona ca vara avem nevoie de o alimentatie usoara, bine proportionata nutritional pentru a ne oferi suficienta energie dar putine calorii si totodata bogata in lichide si minerale.

Alimentatia potrivita pe timpul verii

Cerealele cu lapte sau iaurt nu ar trebui sa lipseasca de la micul dejun. Acestea sunt foarte usoare, imbunatatesc digestia si totodata asigura un aport de hidrocarburi “bune” cu absorbtie lenta care mentin sub control glicemia si secretia pancreatica de insulina, scrie Garbo. Daca le asociati cu iaurtul beneficiile sunt maxime, fiindca iaurturile probiotice imbunatatesc semnificativ digestia, combat intoleranta la lactoza, favorizeaza detoxifierea colonica si previn bolile intersinale si cancerul la acest nivel. Cerealele contin de asemenea si o cantitate mare de fibre care au si ele un rol anticangerigen demonstrat.

Lactatele si branzeturile

Acestea sunt bogate in calciu care se pierde in cantitati mai mari pe timpul verii, iar branzeturile, in special urda, contin proteine de foarte buna calitate. Incercati sa evitati branzeturile foarte grase, cum este cascavalul, sau consumati-le cu moderatie. Telemeaua sau urda le puteti folosi la fiecare salata, fiind un ingredient delicios si sanatos, usor de digerat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.