Procurorii DIICOT Constanta au dispus, vineri, trimiterea in judecata a lui Sergiu Bahaian si a complicilor sai, acuzati de constituirea unui grup infractional,inselaciune, omor si instigare la omor, dupa ce au inselat mai multe societati si au ucis trei fosti membrii ai grupului, informeaza DIICOT.

Alaturi de Sergiu Bahaian, arestat preventiv, a fost trimis in judecata si omul sau de incredere, Valentin Slepac, dar si Adrian Grigoras, Edward-Marian Marculescu, Dan Liviu Iovan si George Florian Oprea, pentru constituirea unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, omor si instigare la omor deosebit de grav, fapte prevazute de art. 7 din Legea nr. 39/2003, art. 215 al. 2, 5 C.p. si art. 174 C.p. rap. la art. 175 lit. a si g C.p. rap. la art. 176 lit. c C.p.

Potrivit rechizitoriului, in perioada decembrie 2007 - mai 2008, la initiativa lui Bahaian, a fost constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si alte trei persoane, respectiv Emilian Leonte, Ionel Ulezu si Petrica Captalan, care au indus in eroare mai multe societati comerciale, incheind contracte de leasing fara acoperire, cu scopul de a obtine beneficii financiare.

In aceasta modalitate a fost cauzat un prejudiciu total de 2.706.948,7 de lei (echivalentul a 640.939,98 de euro), care nu a putut fi recuperat.
De asemenea, Valentin Slepac si Adrian Grigoras i-au ucis pe cei trei barbati care devenisera intre timp membrii ai retelei, la cererea lui Sergiu Bahaian, liderul grupului.


Dosarul a fost trimis la Tribunalul Constanta.
Liderul gruparii cercetate de DIICOT pentru uciderea a patru persoane, Sergiu Bahaian, fostul patron al Sabina Product, a fost prins, in noaptea de 15 spre 16 ianuarie, in Capitala, dupa ce politistii au tras mai multe focuri de arma si un ofiter a suferit o fractura la mana stanga.
Procurorul-sef al DIICOT Constanta, Laurentiu Bratosin, a declarat, pe 16 ianuarie, ca activitatea gruparii infractionale a lui Bahaian este fara precedent in Romania. Bratosin a spus ca una dintre victimele gruparii criminale, Cernat Lucian, a fost aruncat in anul 2006, in Dunare, de pe podul rutier de la Cernavoda, dupa ce initial a fost sedat si adus in stare de ebrietate. O alta victima, Leonte Emilian, a fost ucisa in anul 2008, cu mai multe lovituri de ciocan in cap, cadavrul fiind descoperit in Canalul Dunare - Marea Neagra, potrivit NewsIn.
Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Cea de-a treia victima a fost Ulezu Ionel, omorat tot in anul 2008, fiind ingropat de viu dupa ce a fost sedat si adus in stare de ebrietate. Captalan Petrica a fost omorat in anul 2008, dupa ce a fost lovit in cap cu o bata si ingropat imediat intr-o groapa, la aproximativ un metru adancime, deasupra cadavrului fiind turnata o placa de beton, care a fost acoperita cu pamant.

In paralel cu aceasta ancheta, surse judiciare au declarat pentru NewsIn ca a fost declansata o alta ancheta, pentru a stabili de ce decesul a doua dintre victime a fost consemnat initial ca fiind accidental, iar dupa deshumare sa se constate ca moartea lor a fost violenta.
Sergiu Bahaian este cercetat tot de DIICOT in alte doua dosare, pentru fraude economice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.