70 de ONG-uri din Romania amendeaza propunerea Guvernului de reducere cu 20% a cheltuielilor pentru hrana persoanelor asistate social.

Potrivit unui comunicat de presa, 70 de Organizatii Neguvernamentale din Romania au semnat o Scrisoare deschisa adresata Primului Ministru Emil Boc, atragand atentia asupra consecintelor aplicarii reducerii cu 20% a cheltuielilor pentru hrana persoanelor din institutiile publice de asistenta sociala si din unitatile de invatamant special, ca urmarea a aplicarii privind masuri de reducere a cheltuielilor publice.

Articolul privind anumite masuri de reducere a cheltuielilor publice prevede urmatoarele:

„Fac exceptie de la prevederile alin. (1) cheltuielile pentru transmiterea pensiilor si altor forme de asistenta sociala, precum si pentru plata serviciilor medicale, medicamente, dispozitive medicale si materiale sanitare, reparatiile si reabilitarile pentru scoli si hrana persoanelor private de libertate”.

In articol se face exceptie de la reducerea cu 20% doar pentru „hrana persoanelor private de libertate”, fiind discriminate astfel alte categorii asistate social, precum persoanele cu dizabilitati - in special cele cu dizabilitati intelectuale. Acestea din urma, copiii din sistemul de protectie sau varstnicii care beneficiaza de servicii sociale cu finantare de la bugetul de stat, sunt cunoscute drept un grup extrem de vulnerabil din punct de vedere social.

Scrisoarea a fost depusa in cursul acestei zile la Guvern iar ONG-urile vor astepta un raspuns cu privire la amendament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.