Afla si tu ce trebuie sa faci pentru a slabi sanatos, dietetic si cat mai ieftin!
Kudika a calculat valoarea economiilor obtinute din aceasta schimbare de stil de viata.

1. Fa shopping in piata

Si nu, nu in orice piata. Cauta pietele mai ieftine in care sa existe cu adevarat tarani. Fiindca astfel iti dai o sansa (mica, ce-i drept, dar exista) sa gasesti produse crescute cu adevarat in gradina taranilor. E drept, si acestia din urma folosesc chimicale pentru a creste accelerat legumele si fructele, dar sansele sunt mari ca aceste produse sa nu fie la fel de nocive precum cele de export. Da, este trist, dar am ajuns sa cautam raul mai mic si nu neaparat binele.

Cost lunar estimat ca economisit: 50 lei/luna

2. Spune NU! Painii feliate

Daca mananci paine (eu iti recomand sa nu) atunci te rog macar sa renunti la painea feliata. O prietena care a lucrat la o brutarie mi-a explicat ca, pentru a fi feliata, painea este “scaldata” in margarina. Prin urmare, painea feliata ingrasa mai mult si este mult mai nesanatoasa. Unde mai pui ca e si mai scumpa? Alege specialitatile de paine neagra/dietetica/integrala/cu tarate/graham etc NEFELIATE!. Atentie! Benecol-ul nu intra in acest calcul, chiar daca este feliat. Nu stiu ce i-au facut, dar judecand dupa procentul de grasimi din acest tip de paine si calitatea acestor grasimi, este imposibil sa contina multa margarina.

Cost estimat ca economisit: 20 lei/luna

3. Nu mai da banii pe prostii!

Este un moment bun sa renunti la dulciuri, semipreparate, fast food si sucuri de orice fel din comert. Daca faci un calcul simplu vei vedea ca daca renunti la sticla de cola si ciocolatica zilnica (sau punga de chipsuri sau batonul de la patiserie sau ce mai mananci tu zilnic) vei economisi minim 10 lei pe zi ceea ce inseamna 300 lei pe luna. Castigi bani pentru a fi mai sanatoasa? Mie imi pare o afacere buna.

Click aici pentru a descoperi alte sfaturi de real folos!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.