Media ultimului admis la Liceul Sfantul Sava din Capitala a fost de 9,52, iar cea mai cautata specializare din tara este cea de "matematica - informatica bilingv engleza", potrivit datelor anuntate de Ministerul Educatiei, dupa publicarea rapoartelor repartizarii computerizate.

Potrivit Ministerului Educatiei, cea mai cautata specializare din tara, in functie de mediile de admitere, este cea de „matematica-informatica bilingv engleza” de la Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti, Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova si Colegiul National „Traian” din Drobeta Turnu-Severin. Judetele cu cei mai putini elevi ramasi nerepartizati sunt Calarasi (0), Hunedoara si Satu Mare (cate 1), relateaza NewsIn.

Specializarile care au dominat topul preferintelor elevilor au fost economic (Colegiul Economic Virgil Madgearu) si matematica-informatica (Colegiul National de Informatica Tudor Vianu), ambele din Bucuresti.

Dintre cei 169.873 absolventi care au depus optiuni, au fost repartizati 168.766, iar 1.107 de candidati (0.65% din total), nu au putut fi repartizati deoarece au completat prea putine optiuni in fisa de admitere. Acestia mai au o sansa la urmatoarea repartizare, programata in data de 12 iulie.

114.895 (68,07%) candidati au fost admisi la prima optiune exprimata, in timp ce numarul celor repartizati la una din primele trei optiuni a fost de 147.806 (87,56%).

Rapoartele finale ale primei repartizari computerizate a absolventilor de clasa a VIII-a in invatamantul liceal de stat au fost publicate joi pe site-ul http://admitere.edu.ro. Acestea vor fi afisate in scolile de provenienta ale elevilor pana sambata, iar in unitatile de invatamant liceal in care elevii au fost repartizati pana luni, inclusiv.

Repartizarea in licee se face computerizat, dupa optiunile elevului. Media generala de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 50% in nota de la admitere.

Media generala obtinuta la evaluarea nationala constituie unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat. Pentru absolventii din promotia 2010, media de admitere este o medie ponderata, in care media generala obtinuta la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a are o pondere de 25%, media generala la evaluarea nationala din clasa a VIII-a are o pondere de 25%, iar media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a are o pondere de 50%.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Inscrierile la liceu s-au facut intre 17 si 24 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.