20 de scoli din Romania au fost selectate pentru cea de-a patra editie a proiectului educational international 'Academia Scolilor din Europa Centrala'.

  • Solutii pentru rezolvarea conflictelor din scoli
Reunit recent la Praga, juriul international ACES 2010-2011a acceptat 45 de proiecte dintre cele 138 inscrise, din 15 tari europene. Astfel, au fost selectate pentru stadiul de implementare 104 scoli din Europa Centrala si de Est, dintre care 20 de scoli din Romania. Scolile si liceele au fost invitate sa se inscrie in competitie cu propuneri de proiecte, dezvoltate in cooperare cu scoli partenere din strainatate, pe tema “Creeaza solutii pentru rezolvarea conflictelor din scoli si din mediul inconjurator”.

Scolile selectate vor primi sprijin financiar pentru implementarea proiectelor in 2010-2011.

“Principalul obiectiv al proiectului aces este sustinerea dialogului intercultural intre tineri si stimularea creativitatii pentru dezvoltarea viitoare si crearea de retele in domeniul educatiei. Cooperarea activa intre scoli din diferite tari, atat in faza premergatoare, cat si in cea de executie a proiectului, a fost unul dintre criteriile-cheie de evaluare", a declarat Lucretia Baluta, expert UNESCO in cadrul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO.

In perioada 27 septembrie - 1 octombrie 2010, toti reprezentantii proiectelor selectate se vor reuni in cadrul unui eveniment de lansare care va avea loc in Senec, langa Bratislava. In cadrul evenimentului, profesorii si elevii vor avea posibilitatea de a lua parte la workshop-uri si seminarii pe diverse teme, precum: metode si instrumente de invatare inovatoare, management de proiect, educatie pentru pace si rezolvarea conflictelor, in timp ce tineri din diferite tari vor avea ocazia de a se cunoaste, socializa si de a face schimb de informatii despre scolile si tarile lor.

Infiintata in 2006, reteaua de scoli aces este formata din peste 500 de scoli din 15 tari, proiectul fiind sustinut de Ministerele Educatiei sau Comisiile UNESCO din tarile participante: Albania, Austria, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia. Incepand cu anul 2008, aces se afla sub patronajul UNESCO Paris.

Citeste si:
Asociația Montană Carpați lansează proiectul "Plasticul apă nu se...
Asociația Montană Carpați...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.