Metrorex a introdus plata si accesul in statii cu telefonul mobil, clientii Orange putand achizitiona bilete la metrou prin intermediul unui simplu SMS..
Cu ajutorul telefonului mobil, clientii Orange isi pot cumpara bilet pentru calatoria cu metroul. Este suficient sa solicite biletul printr-un mesaj scris la un numar scurt, apoi sa scaneze, la dispozitivul special instalat in statiile participante in acest program pilot, codul de bare pe care il primesc pe telefon printr-un mesaj multimedia. Trimite un mesaj la numarul 801 pentru o calatorie (0,36 Euro), la 802 pentru doua calatorii (0,63 Euro) sau la 810 pentru 10 calatorii (1,83 Euro). Preturile includ TVA-ul.

Potrivit go4it, dupa transmiterea SMS-ului, vei primi un mesaj multimedia (MMS) ce contine tichetul/tichetele virtuale, sub forma unui cod QR. Pentru validarea calatoriei, trebuie sa pozitionezi imaginea in dreptul aparatelor de scanare din statiile de metrou.

In prezent, accesul pe baza codului de bare de pe telefonul mobil este disponibil in 6 statii de metrou, unele dintre cele mai intens circulate de catre tineri: Politehnica, Petrache Poenaru, Grozavesti, Piata Victoriei, Universitate si Timpuri Noi.Daca va fi bine receptionat, sistemul de plata prin SMS se va extinde.

Fiecare client Orange care cumpara bilet prin telefon poate naviga gratuit in Portalul Orange pe mobil in ziua cumpararii biletului, timp de 24 de ore. Cei care apeleaza la acest serviciu primesc in acelasi timp si un bonus: acces simplu si rapid la informatii si divertisment direct pe telefon - stiri din toate domeniile, meteo sau horoscop, muzica, jocuri si posturi TV live, precum si la serviciile Orange blog, Sharebox, Chat si Dating, ca sa tina mai usor legatura cu prietenii.

“Plata calatoriei cu telefonul mobil reprezinta metoda alternativa pentru sistemul actual de plata a biletului de intrare la metrou. Metrorex doreste sa sprijine implementarea noilor tehnologii in Romania. Prin lansarea acestui proiect experimental, Bucurestiul se aliniaza in randul celor mai mari orase ale lumii, utilizatoare de astfel de sisteme de taxare pentru intrarea la metrou”
, a precizat Gheorghe Udriste, Director General Metrorex.

Citeste si:
Angajații Metrorex pichetează Guvernul. Aceștia amenință cu greva...
Angajații Metrorex pichetează...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.