Copiii pot suferi accidente grave in parcurile de distractii si locurile de joaca. Specialistii ISCIR, singura institutie de stat abilitata sa le certifice, afirma ca nici un loc de joaca de pe domeniul public nu este autorizat sa functioneze. Parintii nu ar trebui sa-si lase copiii in locurile de joaca special amenajate dintre blocuri sau chiar in cele din parcuri. Avertismentul a fost lan-sat ieri de specialistii Inspectoratului de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR).

Acestia sustin ca cele mai multe dintre leaganele, toboganele, barcutele si celelalte instalatii asemanatoare amplasate in locurile de joaca sunt vechi, ruginite sau rupte si nu mai corespund normelor de siguranta in vigoare. "in Bucuresti, spre exemplu, nici un loc de joaca de pe domeniul public nu are, din punctul nostru de vedere, autorizatie de functionare. Nici macar cele care au fost reabilitate de primarii. S-au facut investitii, s-au refacut spatiile verzi, dar instalatiile de joaca nu au fost certificate", a declarat Marian Raducanu, inspector sef adjunct.

Parintii nu au habar de pericolul la care isi expun copiii, dar se plang de mizeria din spatiile de joaca si de starea precara a leaganelor. "Locurile astea sunt oribile! Pline de ciulini si balarii", ne marturiseste, la randul ei, Elena Cimpoeru (foto), o pensionara venita la plimbare cu nepotica. "E si normal ca leaganele sunt rupte, daca pustii aia mai mari de liceu vin aici si se dau cate trei intr-un balansoar. Autoritatile ar trebui sa ia masuri", mai spune femeia.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.