Este posibil ca la sfirsitul procesului privind decesul muzicianului roman, singurul gasit vinovat sa fie traficul.

Procesul puscasului marin implicat in accidentul rutier soldat cu moartea lui Teo Peter a continuat ieri cu marturii asupra intersectiei unde a avut loc accidentul si a circulatiei din Bucuresti. Conform revistei "Stars and Stripes", Richard Dowsett, avocatul american responsabil cu supravegherea reconstituirii facute de autoritatile romane, a fost cel mai vehement aparator al lui Cristopher Van Goethem, el aruncind intreaga vina asupra traficului bucurestean, considerat "haotic, cu multe intersectii periculoase".

Mai mult, intersectia cu pricina, cea dintre bulevardul Dacia si strada Polona, a fost descrisa ca un "cosmar pentru trafic", "fara pic de vizibilitate", "cel putin confuza, chiar si dupa standardele lor". El l-a scuzat pe Van Goethem, explicind ca, data fiind ora tirzie, soferii obositi revin la vechile obiceiuri. "Este clar ca, daca acea tara are un cod rutier atit de diferit de al nostru, ar trebui sa stim si noi cite ceva despre el", a declarat Dowsett in cadrul marturiei. Atunci cind ofiterul insarcinat cu investigarea cazului, lt. col. Stewart Couch, i-a cerut sa dea o nota gradului de siguranta al intersectiei, pe o scala de la 1 la 10, Dowsett a raspuns: "Nu i-as da mai mult de 2 sau 3".

Ofiterul si-a incheiat pledoaria afirmind ca nivelul alcoolului gasit in singele lui Van Goethem este "nul" si, in cazul in care el ar fi fost judecatorul insarcinat cu acest caz, "poate ca l-as fi acuzat de conducere imprudenta, dar in nici un caz nu l-as fi condamnat".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.