Aflat la un pas de libertate, Dumitru Sechelariu si-a impartit celula cu Petru Daniel Corogeanu, fostul preot de la Manastirea Tanacu

Tribunalul Bacau a decis ieri punerea in libertate a lui Dumitru Sechelariu si a celorlalte doua persoane retinute in dosarul schimburilor de terenuri, la numai o zi dupa ce acestia au fost transferati de la Penitenciarul Rahova in arestul Inspectoratului de Politie Bacau. Pledoaria avocatilor lui Sechelariu a durat peste doua ore, iar deliberarea inca un ceas. Dupa anuntarea verdictului, PNA a depus recurs asupra sentintei. Daca judecatorii vor mentine sentinta, Sechelariu va fi pus in libertate.

Holurile tribunalului au fost mai animate decat de obicei, in primul rand datorita suporterilor fostului primar, care au primit decizia cu urale si aplauze. Printre acestia, un membru marcant al galeriei echipei FCM Bacau, un avocat si inca vreo doua figuri cunoscute, dar si controversate ale orasului. Nu au lipsit insa si adversarii fostului primar, adica pensionari care s-au declarat pagubiti de suprafete de teren de catre Sechelariu.

De asemenea, pe holuri a asteptat si o femeie in varsta, care a spus doar ca vrea sa il vada pentru ca, atata vreme cat Sechelariu a fost primar, a incercat zadarnic de mai multe ori sa intre la celebrele sale audiente, unde se imparteau bani. Au lipsit insa rudele celor trei. Sechelariu a spus la finalul sedintei ca a vorbit cu sotia sa la telefon si i-a spus sa nu vina la tribunal.

Pledoariile

Fostul primar a revenit incatusat in orasul pe care l-a condus timp de opt ani si tot incatusat a intrat si a iesit de la tribunal. In maini tinea un bidon cu apa. Incadrat de politistii de la DPIR, Sechelariu a apucat doar sa spuna ca este increzator ca i se va face dreptate, dupa care a fost introdus in cladire. Sedinta s-a desfasurat cu usile inchise, pazite de jandarmi.

Pledoariile avocatilor au durat de la ora 11.00 pana aproape de 14.00. La un moment dat, din sala a iesit avocatul Catalin Dancu, aparatorul lui Sechelariu, care a spus ca totul este o inscenare si un proces politic, facut pe baza unei note informative a SRI.
Cat timp a deliberat completul de judecata, Sechelariu a stat la geamul incaperii si a fumat. Dupa pronuntare, fostul primar bacauan a fost din nou incatusat si dus in arestul IPJ.

Mancare de regim in arestul politiei judetului Bacau

Printre personajele cu care Dumitru Sechelariu a impartit celula de la Rahova s-au numarat un profesor univesitar, un sportiv, dar si Petru Daniel Corogeanu, celebrul raspopit de la Manastirea Tanacu. In arestul IPJ Bacau, fostul primar are conditii net mai bune decat la Rahova, sustin surse din politie, care compara chiar incaperile arestului cu cele ale unui camin studentesc. Are dreptul la telefon, la pachete
si la vizite. De altfel, el a primit de acasa un pachet cu alimente de regim.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.