Puscasul marin acuzat ca l-a ucis pe Teo Peter intr-un accident de masina petrecut la Bucuresti, in decembrie 2004, este acuzat si de adulter precum si de "solicitare de comitere a unui delict", relateaza revista Stars and Stripes, citand surse din cadrul procuraturii Corpului de puscasi marini al Armatei SUA. Acuzatia de adulter a fost formulata in prima zi a audierilor in baza Articolului 32, in cazul sergentului Christopher R. VanGoethem, in varsta de 32 de ani, fost comandant in cadrul Detasamentului de securitate al puscasilor marini, de pe langa Ambasada SUA la Bucuresti. Audierea in baza Articolului 32 este echivalenta cu o audiere in fata unui Tribunal civil, de inalta instanta.

VanGoethem este acuzat de producerea accidentului din 4 decembrie 2004, in care si-a pierdut viata Teo Peter, producator si basist al trupei Compact. Americanul se afla la volanul unei masini a ambasadei SUA, care a intrat in coliziune cu un taxi, intr-o intersectie din Bucuresti, provocand moartea lui Teo Peter. Dupa indeplinirea catorva uzante administrative, ofiterul insarcinat cu investigarea cazului, lt. col. Stewart Couch, a initiat audierea, dand citire acuzatiilor formulate impotriva lui VanGoethem. Potrivit Mediafax, pe langa invinuirile de omor din imprudenta si conducere sub influenta alcoolului, acesta este acuzat si de comitere de adulter cu Ilse Wentworth, fiica lui Mark Wentworth, oficial insarcinat cu afacerile publice, de la ambasada SUA la Bucuresti.

Solicitare de comitere a unui delict

Impotriva lui VanGoethem au fost formulate si doua capete de acuzare care se refera la "solicitare de comitere a unui delict", deoarece i-ar fi cerut lui Wentworth sa stearga toate mesajele electronice primite de la el si sa nu spuna nimanui despre relatia lor. Agentul special James Loftstrom, din Napoli, Italia, unde se afla o divizie a Serviciului de Investigatii Penale al Marinei SUA, a oferit detalii cu privire la aceste doua ultime acuzatii. Loftstrom a depus marturie, spunand ca VanGoethem, care este casatorit, a plecat de la petrecerea de Craciun de la ambasada, impreuna cu Ilse Wentworth.

Cei doi s-au oprit la un bar, dupa care s-au indreptat spre locuinta lui VanGoethem, a declarat Loftstrom. Coliziunea cu taxiul in care se afla Teo Peter a avut loc dupa ce VanGoethem a condus-o pe Wentworth inapoi la resedinta tatalui ei, a mai spus agentul special. Taxiul a fost lovit atat de tare, incat "s-a rotit de vreo patru ori", inainte sa se opreasca, "cauzand decesul aproape instantaneu" al cantaretului roman, a continuat Loftstrom.

Cu toate acestea, a mai declarat el, VanGoethem a sustinut, initial, o alta versiune a celor intamplate, si abia dupa ce anchetatorul a discutat cu Wentworth, a iesit la lumina si varianta relatata mai sus. VanGoethem a mai fost acuzat in baza articolului 111, de stare de ebrietate si comportament neadecvat, de folosirea necorespunzatoare a unui computer guvernamental pentru vizionare de imagini pornografice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.