La examenul de titularizare, doar patru judete au avut o promovabilitate de peste 50%. In total, anul acesta vor fi doar 42,8% de profesori titulari, dintre cei 35.600 de candidati.

Concursul de titularizare a dat mari batai de cap celor aproape 50.000 de candidati inscrisi si din care s-au prezentat doar 35.000. Dintre acestia, 42% au obtinut note peste 7 si vor fi cadre didactice titulare, iar 38% vor avea functia de suplinitori, luind sub nota 7. Judetele cu cele mai multe note intre 7 si 10 au fost Ilfov, Hunedoara, Giurgiu si Harghita. Cei mai slab pregatiti profesori au fost in Calarasi, Olt si Constanta, unde promovabilitatea a trecut cu putin peste 30%.

Repartizarea computerizata se va face in doua etape. La fizica, chimie, electrotehnica si limba spaniola au fost inregistati cei mai multi respinsi. Si la religie absolventii de teologie au avut probleme cu rugaciunile. Fata de religia adventista si penticostala, unde au fost 100% promovati, doar 30% dintre ortodocsii inscrisi au luat peste 7.

Perle literare de titular

Profesorii examinati au avut si probleme de exprimare. Unul dintre candidati scria: "Profesorul dialogizeaza cu elevii sai prin itemi" sau "Este foarte important ca profesorul sa captivizeze atentia elevilor". La limba si literatura romana, "Titlul reprezinta numele calului de care este legata intimplarea", scria un candidat despre semnificatia titlului povestirii "Iapa lui Voda" din Hanul Ancutei, iar "Limbajul sadovenian este solemn, dar in acelasi timp intrigant".

In schimb, la limbile rusa, germana, italiana, ucraineana si sirba toti candidatii au promovat, fata de limba romana, unde doar 52% au luat peste 7. Intre 27 si 29 iulie, cei care au luat peste 7 vor fi repartizati pe catedrele vacante la nivelul judetului, iar pe 30 si 31 iulie, vor fi repartizati candidatii din alte judete. Candidatii care au luat sub sase vor fi repartizati ca suplinitori pina la anul, cind se vor putea inscrie din nou pentru un post de titular.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.