Procurorii DIICOT au retinut, vineri, un angajat militar la o unitate de vanatori de munte din Predeal, dar si alte doua persoane, pentru trafic de droguri, dupa ce acestia ar fi vandut cannabis in mai multe randuri, in orasul Sinaia.

Potrivit unui comunicat DIICOT (Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism), Ciprian Ionut Vatra este cercetat de procurori pentru ca, in perioada martie - iunie 2010, impreuna cu Cristian Marius Toma si Andra Ioana Teodor, au oferit spre vanzare, in zona orasului Sinaia importante cantitati de cannabis.

Joi a fost efectuata o perchezitie domiciliara la locuinta militarului, in urma careia s-au gasit "efecte militare si munitie – cartuse si incarcatoare militare, grenade, fumigene, baionete, petarde zgomot tip militar cu fitil exterior, binoclu militar, casti de protectie".

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor Vatra Ciprian Ionut, angajat militar la o U.M. de vanatori de munte din Predeal, Toma Cristian Marius si Teodor Andra Ioana, pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000", scrie in comunicat.

Procurorii au cerut instantei arestarea preventiva a celor trei.

Ionut Vatra a participat la mai multe misiuni militare in Irak si Afganistan, conform procurorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.