Scolile din Romania se situeaza pe locul doi intr-un clasament, ce cuprinde 37 de tari, in ceea ce priveste violenta in unitatile scolare.

Potrivit datelor organizatiei Salvati Copiii Romania, peste 70% dintre elevii romani se tem de comportamentul agresiv al colegilor de scoala. In anul scolar 2009/2010, in Capitala au fost raportate oficial 55 de cazuri de violenta in scoli, scrie NewsIn.

Un studiu al Institutului National de Criminologie arata faptul ca doua treimi dintre minori care au ajuns in instanta erau elevi la data comiterii de infractiuni.

  • Violenta in scoli, o problema permanenta

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Politia Capitalei in vara anului 2009, 54% dintre elevi considera ca violenta in scoli este o problema permanenta.

Studiul in urma caruia a fost realizat clasamentul tarilor in ceea ce priveste violenta in scoli a fost realizat de OMS impreuna cu Asociatia Mondiala de Psihiatrie si Asociatia Internationala de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului, in 2007.

  • Pasivitate in fata fenomenului violentei

Agresivitatea verbala, fizica si cea emotionala sunt cel mai des intalnite forme ale violentei in scoli. Potrivit unui sondaj cu privire la modul in care reactioneaza elevii la violenta in scoli, 23% dintre scolarii chestionati au declarat ca nu sunt interesati, 45% ca anunta profesorul de serviciu sau personalul angajat pentru a asigura paza unitatii scolare, 38% intervin pentru a-i desparti pe cei implicati in conflict, iar 15% au declarat ca nu intervin in niciun fel si asista pasiv la conflict.

Avand in vedere datele ingrijoratoare cu privire la violenta in scoli, Salvati Copiii Romania si Ministerul Educatiei au lansat programul de prevenire a violentei in unitatile scolare "Tinerii impotriva violentei". Aceasta este o campanie sustinuta de prevenire a agresiunii din mediul scolar.

Citeste si:
Bullying-ul, un fenomen tot mai des întâlnit în școli
Bullying-ul, un fenomen tot...

Totusi, cat va da roade o astfel de masura?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.