Daca in Capitala valurile de greve au incetat, restul Romaniei freamata. Proteste de strada, mitinguri, oameni nemultumiti ce isi plang drepturile, toti s-au reunit si si-au strigat in cor nemultumirile.

  • Cluj: "Daca nu rezolvati problema, aducem la Cluj Atena”

Circa 1.200 de sindicalisti de la Cartel Alfa, BNS, CNSLR Fratia si CSDR au participat la Cluj-Napoca, la un miting de protest prin care au cerut demisia Guvernului, gasirea unor solutii alternative pentru iesirea din criza si renuntarea la reducerea salariilor si pensiilor. Sindicalistii din penitenciare, invatamant, sanatate, Posta, Opera Nationala Romana, Primaria Dej, dar si zeci de pensionari au avut la ei pancarte cu inscriptii precum „Ati adus Romania in infern: hotie, minciuna, coruptie, ruina, dezastru, rusinare!”, „Daca nu rezolvati problema, aducem la Cluj Atena”,

Sindicalistii au pornit in mars spre Prefectura Cluj, oprindu-se in fata sediului PDL, unde au huiduit si au scandat „rusine, rusine, rusine sa va fie!”. Liderii de sindicat au urcat la prefectul Florin Stamatian, caruia i-au inmanat un memoriu prin care solicita demisia Guvernului Boc.

[Romania in greva - Va urma!]

  • Covasna, miting pe ritm de hip-hop

Peste o mie de oameni nemultumiti s-au adunat miercuri in fata Prefecturii Covasna pentru a protesta fata de masurile de austeritate anuntate de Guvern si pentru a solicita demisia Executivului, transmite corespondentul NewsIn. Sindicalistii nemultumiti si-au strigat problemele in strada, pe versurile melodiei "Romania, trezeste-te" sau pe zgomotul produs de sirene si fluiere puternice si au scandat de nenumarate ori „Jos Basescu”.

In semn simbolic, oamenii si-au scos maruntisul pe care il aveau in buzunare la momentul mitingului, pentru a arata saracia care ii asteapta. La miting au participat reprezentanti din numeroase domenii, sindicalisti de la CNSLR Fratia, CSDR, FSLI, respectiv sanatate, invatamant, teatru, administratie publica, pensionari si altii.

  • Gorj, sindicalisti in fata Prefecturii

Aproximativ 600 de sindicalisti din invatamant, sanatate, administratie publica, dar si pensionari au protestat, miercuri, in fata Prefecturii Gorj. Sindicalistii au strigat in cor “Jos Basescu, jos Guvernul!” si au cantat imnul Romaniei.

Protestatarii sunt nemultumiti de subfinantarea sistemului bugetar si reclama efectul dezastruos al masurii de reducere cu 25 % a salariilor si 15% a pensiilor, concedierea in masa a salariatilor din sistemul bugetar si intentia de reducere in continuare a numarului de posturi, nerespectarea legislatiei in vigoare privind acordarea biletelor de odihna si tratament contractate cu CNPAS, efectul produs de aplicarea Legii 330/2009 prin eliminarea unor sporuri si plasarea personalului din invatamant la baza grilei de salarizare.

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

  • Mitind la indigo si in Constanta

Aproximativ 1.500 de oameni, membri ai tuturor federatiilor sindicale, au protestat in fata Prefecturii Constanta, nemultumiti de masurile de austeritate anuntate de Guvern. Printre protestatari s-au numarat profesori, functionari publici, angajati ai operatorilor portuari si ai companiilor nationale din port, politisti si personal contractual din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta.

Mitingul a inceput cu intonarea imnului, care a fost acompaniat de huiduieli impotriva guvernantilor. Sindicalistii au venit inarmati cu pancarte, caricaturi, fluiere. Unul dintre ei purta chiar un minicosciug pe care scria “Boc”, iar altul o cruce, cu insemnele: “INRI – Guvern 2010”. In timpul protestului, unul dintre sindicalisti, care sustine ca este membru al PDL “inca de pe vremea lui Roman”, si-a dat foc la carnetul de partid, in semn de protest fata de reducerile de salarii.

Citeste si:
Proteste chiar și în ziua în care Alexandra a fost condusă pe...
Proteste chiar și în ziua în...

  • Sibiul, in pas de mars de protest

Aproape 100 de pensionari au participat, miercuri, la un mars de protest in municipiul Sibiu, fiind nemultumiti de masura de reducere a pensiilor cu 15% anuntata de Guvern.

„Noi vom protesta pana vineri, timp de doua ore. In cazul in care doleantele noastre nu vor fi ascultate, atunci vom lua legatura cu colegii nostri de la Bucuresti, iar saptamana viitoare vom organiza manifestatii in fata Guvernului”, a declarat presedintele Asociatiei „Forumul solidaritatii sociale a pensionarilor din municipiul Sibiu”, Gheorghe Georgescu.

Pensionarii sibieni au pornit in mars din Piata Unirii, iar protestul s-a incheiat in fata Prefecturii Sibiu. Manifestantii au scandat lozinci impotriva Guvernului si a presedintelui Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.