Judecatoria Sectorului 5 a respins luni o contestatie la executare formulata de omul de afaceri Robert Negoita, a carui avere a fost pusa sub sechestru de catre ANA. Decizia nu este insa definitiva si poate fi atacata cu recurs

ANAF a pus sechestru pe averea deputatului Robert Negoita in octombrie 2009, pentru neplata unor datorii catre stat in valoare de aproximativ 28 de milioane de euro.

Contestatia la executare este mijlocul procesual prin care partile interesate sau vatamate prin modul de realizare a executarii silite, cu neobservarea sau ignorarea conditiilor si formalitatilor stabilite de procedura executionala, se pot plange instantei competente in vederea desfiintarii sau anularii formelor sau actelor de executare nelegale.

Pe de alta parte, Negoita a contestat si la Curtea de Apel Bucuresti sechestrul, cerand suspendarea acestuia, insa instanta i-a respins cererea, pe 10 februarie. Decizia a fost atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care urmeaza sa ia in discutie contestatia pe 29 iunie, relateaza NewsIn.

  • Omul de afaceri are datorii la stat de aproximativ 28 milioane de euro

Autoritatile fiscale au pus sechestru pe bunurile deputatului PSD Robert Negoita in octombrie anul trecut, pentru datorii totale catre stat de 27-28 milioane euro, ce includ si penalitatile de intarziere, declarau la acel moment surse avizate. Sechestrul a fost pus pentru neplata taxei pe valoarea adaugata (TVA) la tranzactiile imobiliare realizate pe persoana fizica. Suma initiala datorata Fiscului de Robert Negoita era de 9,5 milioane euro, la care s-au adaugat accesorii si penalitati, astfel incat suma totala a ajuns la 27-28 milioane euro, pentru care s-a stabilit valoarea sechestrului.

Astfel, lui Robert Negoita i s-a pus sechestru pe bunuri personale, in cea mai mare parte de natura imobiliara, inregistrate pe persoana fizica. Printre acestea, se numara si ansamblul rezidential Confort City, din zona industriala Popesti-Leordeni. TVA la tranzactii imobiliare pe persoane fizice se plateste la tranzactiile in valoare de peste 35.000 euro, care au caracter de continuitate.

Citeste si:
Robert Negoiță, primarul sectorului 3, urmărit penal de DNA pentru...
Robert Negoiță, primarul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.