Nivelul alocatiei zilnice de hrana pentru consumurile colective din institutiile publice de asistenta sociala au fost majorate printr-o hotarare de guvern. Se da astfel posibilitatea consiliilor judetene si locale sa majoreze cuantumul alocatiei de hrana la recomandarea Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, respectiv a serviciilor publice de acest fel.

Masura luata vine sa compenseze cresterea preturilor la toate produsele alimentare si non-alimentare. Alocatia minima zilnica de hrana pentru o persoana va fi de 7 lei noi (70.000 de lei vechi) si se acorda pentru copiii si tinerii din centrele de plasament, pentru copiii si mamele din centrele maternale, pentru minorii din centrele de primire, pentru persoanele cu handicap internate in institutiile publice de asistenta sociala, precum si varstnicilor aflati in azile.

Anterior hotararii, sumele prevazute pentru hrana zilnica a acestor persoane erau cuprinse intre 61.180 si 66.340 de lei vechi. S-au marit de la 43.452 de lei vechi pana la 5 lei noi (50.000 lei vechi) si alocatiile pentru copiii intre 0 luni si 4 ani din centrele de plasament si maternale iar pentru cei din spitalele cu profil de recuperare distrofici, recuperare si reabilitare neuropsihomotorie sau pentru copiii infectati HIV/bolnavi SIDA, alocatia de hrana zilnica va fi de 14 lei noi (140.000 de la 128.879 de lei vechi).

Vor creste si sumele pentru alimentele necesare copiilor sau tinerilor aflati in unitati de invatamant special sau internati din cauza deficientelor de integrare in scoala publica, de la 54.371 de lei vechi la 6 lei noi (60.000 de lei vechi). Guvernul nu a uitat nici persoanele care merg cu sufertasul la cantina saracilor, marindu-le alocatia zilnica de hrana cu 1.871 de lei vechi, adica de la 48.129 de lei vechi la 5 lei noi (50.000 de lei vechi). Hotararea Executivului intra in vigoare incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care s-a publicat in Monitorul Oficial al Romaniei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.