Medicii romani sunt in alerta dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a atentionat intreaga Europa sa fie in garda, dupa ce la Moscova a fost inregistrat un caz de poliomielita salbatica.
Cazul de poliomielita salbatica a fost inregistrat in luna aprilie, la un copil sosit din Tadjikistan, informeaza Realitatea TV.

  • Boala afecteaza in special copiii

In Romania, toti medicii sunt rugati sa anunte Ministerul Sanatatii despre orice caz suspect, inconditiile in care in tara noastra exista sute de copii care nu au fost vaccinati impotriva acestei boli. Ministerul Sanatatii a dat asigurari ca de saptamana viitoare vor ajunge in tara 6.000 de doze de vaccin, relateaza NewsIn.

Poliomielita,
o boala virala acuta care distruge neuronii motori din maduva spinarii si provoaca paralizia musculara, afecteaza in special copiii. Boala se manifesta printr-o stare infectioasa de tip gripal cu dureri de cap, febra si dureri musculare. Virusul se transmite prin consumul de alimente si apa contaminate, dar si prin intermediul mainilor murdare. Desi frecventa in trecut, afectiunea s-a manifestat rar in ultimul timp, datorita vacinarii. In Europa, virusul a fost eradicat in 2002.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.