Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a semnat contractul de inchiriere pentru Castelul Peles si Castelul Pelisor cu Regele Mihai I, intelegerea fiind valabila pe trei ani, cu posibilitatea prelungirii.

Suma pe care Ministerul Culturii o va plati pentru inchirierea celor doua castele este de 52.131 lei pe luna, egala cu cea de anul trecut.

Contractul a fost semnat de catre Majestatea Sa Regele Mihai I, in calitate de locator, Ministerul Culturii si Patrimoniului National si Muzeul National Peles, in calitate de locatari, relateaza NewsIn.

Astfel, Ministerul Culturii este in continuare chirias la Castelul Peles, Castelul Pelisor si imobilul de protocol Casuta Poarta, impreuna cu terenul aferent acestora. Potrivit contractului semnat, Majestatea Sa Regele Mihai I intelege sa fie de acord ca nivelul chiriei sa fie identic cu cel stipulat in contractul precedent, expirat la data de 1 martie 2010.

Din suma totala de 52.131 lei, ministerul plateste defalcat 6.132 de lei pe luna pentru Castelul Peles, 3.261 de lei pentru Castel Pelisor, 677 lei pentru Casuta Poarta, iar chiria terenului aferent este de 42.060,00 lei pe luna.

"Domeniul Peles trebuie sa ramana in administrarea statului. Pentru acest lucru, statul trebuie sa faca un efort. Imobilele, dar si colectia care se afla acolo, au o uriasa valoare simbolica si sentimentala pentru Romania", a declarat ministrul Kelemen Hunor.

In documentul semnat miercuri partile si-au manifestat si preocuparea fata de starea de conservare si necesitatea punerii in valoare a Castelului Peles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.