Sectia de ginecologie a Spitalului Universitar din Capitala a fost inchisa miercuri pentru dezinfectare, ca urmare a cresterii florei microbiene nepatogene, a declarat managerul unitatii, Catalin Carstoiu.

Sectia de ginecologie va fi inchisa pentru maximum cinci zile, in functie de rezultatele testelor.

"Este un lucru normal in viata unui spital, sa faca curatenie in sectii. In ultima perioada au fost inchise trei maternitati din Capitala, iar toate pacientele au ajuns la Universitar. Din cauza acestei supraaglomerari a crescut incarcatura microbiana cu flora nepatogena, care nu face rau. Trebuie precizat ca aceasta masura nu are nicio legatura cu infectiile de la celelalte spitale. Acest lucru se intampla destul de des, o data la trei luni", a declarat managerul Spitalului Universitar, relateaza NewsIn.

Maternitatea va ramane inchisa maximum patru zile, timp in care nu se vor mai face internari. Pacientele deja internate vor ramane in Spitalul Municipal, iar cele care ar fi trebuit sa nasca in acesta perioada la maternitatea spitalului vor fi mutate in alte spitale cu o astfel de sectie.

Medicii pun aceasta situatie pe faptul ca in ultimul timp tot mai multe sectii ale spitalelor se inchid, astfel ca foarte multi pacienti sunt transferati la SUUB, potrivit Realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.