Locuitorii sectorului 1 vor decide in privinta solutiei de rezolvare a problemei cainilor vagabonzi din aceasta arie administrativa.

Initiativa de consultare a cetatenilor urmeaza sa se desfasoare in intervalul 1-15 iunie, potrivit reprezentantilor primariei de sector, relateaza NewsIn.

Astfel, la toate sediile institutiilor subordonate Primariei sectorului 1, cum ar fi cele ale Politiei Comunitare si cele de colectare a taxelor locale, vor fi impartite formulare pentru ca cetatenii sa poate alege intre doua solutii: sterilizare si eutanasiere. "Nu va fi un referendum in sensul propriu-zis al cuvantului, insa va fi vorba de o consultare a cetatenilor, pentru ca ei sa decida cum se va proceda", au declarat reprezentantii primariei.

Numarul cainilor fara stapan din sectorul 1 este de peste 11.000, spun edilii. In primele patru luni din 2010, Primaria sectorului 1 a reusit sa adune de pe strazi circa 1.800 de caini, in timp ce numarul animalelor aflate in adapostul Odai se ridica la aproape 600.

  • Bucurestenii vor eutanasierea cainilor

Nu mai putin de 70% dintre bucuresteni vor eutanasierea cainilor bolnavi si fara stapan, potrivit unui studiu efectuat de compania eResearch, citat de Realitatea TV. La fel de numerosi sunt si cei care vor acelasi lucru pentru cainii agresivi. In schimb, bucurestenii nu sunt de acord, intr-un procent de 63% , cu amendarea celor care hranesc patrupedele fara stapan.

Cercetare arata ca aproximativ 70% dintre oameni au fost agresati de caini. Persoanele atacate s-au plans ca au fost latrati, urmariti si chiar muscati de cainii vagabonzi.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a anuntat saptamana trecuta ca a inaintat catre Parlament o initiativa legislativa care prevede, printre altele, eutanasierea cainilor fara stapan, actiune care ar costa aproximativ 100.000 de euro, pentru cele 40.000 de animale fara stapan din Bucuresti.

Citeste si:
Parlamentarii AUR readuc în dezbatere eutanasierea maidanezilor
Eutanasierea maidanezilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.