Astazi au fost demolate constructii ilegale din statiunile Mamaia, Costinesti si Vama Veche.

Demolarile au inceput la ora 7.00, in prezenta unor reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, precum si ai Inspectoratului Teritorial de Stat in Constructii Constanta, potrivit NewsIn.

Prima etapa a demolarii constructiilor ilegale a inceput luna trecuta, dupa ce ministrul Elena Udrea a observat faptul ca plajele sunt pline de astfel de obiective. Ministrul Turismului a declarat astfel ca la inceputul sezonului vor fi demolate doar constructiile usoare, din lemn, urmand ca dupa aceasta etapa sa se treaca si la constructiile din beton.

Elena Udrea a cerut Guvernului si emiterea unei ordonante de urgenta, pentru a pune ordine in domeniul constructiilor. Ministrul a criticat in special Statiunea Mamaia, unde in ultimii ani s-a construit haotic.

Actul normativ stipuleaza ca toate constructiile care sunt amplasate la cel putin 200 de metri de coasta, in statiunile turistice si in celelalte localitati de pe malul marii, si nu au autorizatie de constructie, vor fi demolate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.