Jumatate dintre copiii care intra pe internet dezvaluie date personale, iar 20% dintre ei au cazut deja victime hartuirilor si amenintarilor, potrivit unui studiu al Biroului de Informare al Consiliului Europei la Bucuresti.

Una dintre concluziile studiului este ca internetul are vizitatori cu varste din ce in ce mai mici, media celor mai tineri utilizatori scazand de la 8-10 ani la 4-5 ani, informeaza Realitatea TV, conform NewsIn.

Aproximativ o treime dintre adolescenti au accesat pe internet siteuri care promoveaza violenta extrema si ura rasiala, 40% dintre ei ai vazut materiale pornografice.

Acelasi studiu arata ca 9% dintre adolescentii care isi petrec timpul pe internet au acceptat pana acum sa se intalneasca cu necunoscuti cu care au intrat in legatura pe internet.

Psihologii si autoritatile avertizeaza asupra pericolelor pe care accesul necontrolat la internet le poate aduce pentru copii - de la retele de traficanti de persoane care recruteaza on-line, la pradatori sexuali ori la transferul in viata reala al comportamentului unor eroi din jocuri.

Pe baza acestor date site-ul avocat.ro a declansat o campanie prin care ii indeama pe parinti sa-si stabileasca propriile strategii atunci cand vine vorba despre pericolele care-i pandesc pe cei mici pe internet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.