Studentii de la facultatile de medicina din tara organizeaza, in perioada 3-7 mai, o ampla campanie nationala de donare benevola de sange, facand apel la persoanele care vor sa-si ajute semenii care au nevoie de transfuzii cu sloganul "Doneaza sange! Fii erou!".

Organizatorii campaniei subliniaza necesitatea donarii de sange pentru victimele accidentelor, persoanele care sufera operatii dificile si cele care au nevoie de tratamente impotriva cancerului, relateaza NewsIn.

Centrele de Transfuzie Sanguina pun la dispozitia organizatorilor cadre medicale specialiste in domeniu, care vor respecta normele internationale de igiena in timpul actului de donare. Ca masura de siguranta pentru pacientii din spitale ce vor beneficia de produsele prelevate, se vor efectua teste in laboratoare de specialitate pentru a exclude eventuala transmitere a unei boli prin transfuzie. In cazul in care donatorul sufera de o boala transmisibila, acesta va fi informat asupra starii sale de sanatate.

Campania de donare benevola se va desfasura in Bucuresti la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" si la Centrele de transfuzie din Brasov, Sibiu, Iasi, Targu Mures si Craiova.

Campania este desfasurata de Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR), in colaborare cu Centrele de Transfuzie Sanguina din Bucuresti, Brasov, Craiova, Iasi, Sibiu si Tg. Mures.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.