La doar o zi dupa ce Sanda Maria Negropontes (foto stanga) obtinuse, dupa cincizeci de ani, dreptul de a intra in casa din care a fost data afara si in care in prezent functioneaza una din firmele lui Ovidiu Tender, doi magistrati ai Tribunalului Bucuresti au decis suspendarea provizorie a actiunii.

Drepturile fiicei fostului premier liberal Gheorghe Tatarascu nu au nici o valoare in fata anumitor judecatori si in fata unor afaceristi controversati Justitia si proprietatea au reprezentat principalele hibe ale Romaniei in cadrul procesului de aderare la structurile Uniunii Europene. Reforma in aceste doua domenii a fost principala conditie impusa tarii noastre. O conditie care pentru unii nu inseamna in continuare mai nimic.

Cel mai elocvent exemplu in acest sens este cel al Sandei Maria Negropontes, fiica fostului premier liberal Gheorghe Tatarascu, care a devenit "victima" unor magistrati ce tresar probabil la auzul numelor anumitor oameni de afaceri. Timp de sapte ani ea s-a luptat pentru a obtine un drept ce-i fusese luat in mod abuziv. Acela de a intra in casa in care si-a petrecut o buna parte din viata si din care a fost aruncata in anul 1947 de catre regimul comunist.

Zilele trecute visul i s-a implinit si dupa peste cincizeci de ani Sanda Maria Negropontes a pus piciorul in locuinta situata in Calea Floreasca, colt cu Johann Strauss. Un imobil din care a fost aruncata de catre comunisti in 1947, un imobil care a intrat ulterior in administrarea Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania (UGSR), iar dupa 1990 in administrarea CNSRL Fratia. O cladire a carei valoare este de cateva milioane de euro si in care in prezent isi desfasoara activitatea SC "Palace" SRL, firma ce-i apartine omului de afaceri timisorean Ovidiu Tender. Practic in casa Sandei Maria Negropontes functioneaza un restaurant, in baza unui contract incheiat intre CNSRL si Ovidiu Tender.

In numele alimentelor si al nuntilor

Marti, fiica fostului premier liberal a inceput executarea silita a celor care ii ocupa casa. "Ma bucur ca astazi am reintrat in casa familiei mele. Am locuit aici. Ma leaga multe amintiri frumoase de aceasta casa. Singurul meu regret este ca nu este si sotul meu aici sa traim impreuna acest moment", declara in urma cu cateva zile Sanda Maria Negropontes. Marti, oamenii lui Tender refuzau sa deschida portile imobilului si amenintau ca nu vor fi dati afara de nimeni. Chiar Ovidiu Tender i-a spus, in urma cu ceva timp, maestrului Cristian Iordanescu, avocatul Sandei Maria Negropontes si decanul Baroului Bucuresti, ca "zece ani" nimeni nu o sa-l dea afara.

Si iata ca niste judecatori de la Tribunalul Bucuresti au fost impresionati de argumentele lui Ovidiu Tender si au decis suspendarea provizorie a executarii silite, in data de 20 iulie, la doar o zi de momentul inceperii executarii silite. Practic acesti judecatori nu au facut altceva decat sa incerce sa o impiedice pe Sanda Maria Negropontes sa intre in posesia imobilului.

Niste judecatori care s-au aratat impresionati de faptul ca in momentul in care fiica fostului premier liberal ar intra in propria locuinta, activitatea firmei lui Tender ar paraliza. Niste judecatori care au "inteles" punctul de vedere al avocatilor lui Tender ce s-au aratat nemultumiti ca unele produse s-ar altera, iar nuntile programate din timp nu ar mai putea avea loc. Niste judecatori care s-au aratat grijulii practic fata de afacerile lui Ovidiu Tender si nepasatori fata de dreptul Sandei Maria Negropontes.

Pe langa alterarea produselor si amanarea nuntilor, avocatii lui Tender au cerut suspendarea executarii si pentru ca "titlul executoriu invocat de catre creditoare (n.r.-Sanda Maria Negropontes) nu ii este opozabil, deoarece dispozitivul titlului priveste numai urmatoarele parti: Consiliul general al Municipiului Bucuresti, SC Herestrau Nord SA, SC Fracon SRL si SC Sindagrement SA"".

Cert este insa ca toate aceste actiuni ale avocatilor lui Tender nu reprezinta decat niste tertipuri care insa nu au nici un rezultat. Si asta intrucat executarea silita a lui Tender a fost incheiata, conditii in care ea nu mai poate fi suspendata. "Actiunea de executare s-a terminat. Ce sa mai suspenzi? Au recurs la o smecherie, dar casa e sigilata si am pus si paza. In procesul verbal al executoriului e scris ca procedura s-a incheiat. Frapeaza insa mai multe lucruri: rapiditatea judecatorilor desi se afla in vacanta sau faptul ca partile nu au fost citate. De asemenea, cererea celor de la SC Palace s-a judecat la o instanta care nu este competenta", a declarat avocatul Sandei Maria Negropontes, maestrul Cristian Iordanescu.

Sfaturi de doi bani catre presa

In alta ordine de idei, pe langa faptul ca incearca sa faca orice pentru a nu parasi imobilul ce-i apartine Sandei Maria Negropontes, Ovidiu Tender isi permite mai nou sa dea lectii si presei. Niste lectii de doi bani. In acest sens, intr-un comunicat in care se anunta cu litere de-o schioapa victoria "provizorie", avocatul afaceristului timisorean cere inlocuirea titlurilor din presa referitoare la acest caz: "In concluzie, titlurile de presa TENDER EVACUAT nu se justifica putand fi inlocuite cu titlul TENDER EVACUAT NELEGAL sau EVACUAREA LUI TENDER NELEGALA".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.