Stiai ca in fiecare an, la data de 29 aprilie, este celebrata Ziua Internationala a Dansului?

  • Ziua mondiala a dansului

In 1982, Institutul International de Teatru (ITI), prin Comitetul International al Dansului, a hotarat ca in fiecare an, la data de 29 aprilie, sa fie celebrata Ziua Internationala a Dansului. Sarbatoarea comemoreaza astfel si ziua de nastere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727 - 1810).

Potrivit traditiei evenimentului, in fiecare an, o personalitate a dansului transmite un mesaj in toate institutiile din lume dedicate artei dansului. Anul acesta, mesajul ii apartine lui Julio Bocca, unul dintre cei mai importanti dansatori argentinieni ai timpurilor: "Dansul presupune disciplina, munca, instructie, comunicare. Datorita dansului, cuvintele pe care altii nici nu le-ar intelege nu mai sunt necesare; in locul lor se naste un limbaj universal, familiar. Dansul ne face placere, ne elibereaza si ne ofera consolare, ca raspuns la incapacitatea oamenilor de a zbura asemenea pasarilor, apropiindu-ne de cer, de sacru, de infinit".

Ziua Internationala a Dansului incurajeaza promovarea dansului in lume, dincolo de bariere etnice, politice sau culturale, scopul fiind acela de a-i reuni pe toti iubitorii dansului, oricare ar fi acesta.

Tine pasul cu evenimentele din lumea dansului pe infodance.ro.

Sursa imagine: http://www.flickr.com/photos/mikebaird/4549438383/


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.