Primele sume in bani date ca ajutor pentru sinistrati au fost alocate, ieri, in sedinta de Guvern. Peste 1.300 de familii ale caror case au fost distruse in totalitate vor primi un ajutor financiar de aproximativ 8 milioane de lei. De asemenea, Guvernul a decis alocarea din conturile deschise la BCR pentru sprijinirea sinistratilor a sumei de 8.803.730.000 lei vechi pentru achizitionarea de detergenti de rufe si de vase, precum si de sapun. Aceste produse vor fi trimise in judetele Bacau, Braila, Galati si Vrancea si vor fi repartizate sinistratilor pentru ca medicii aflati in teritoriile respective au tras un semnal de alarma asupra igienei precare in care traieste populatia respectiva.

De asemenea, au mai fost alocate 15 miliarde pentru corturi, paturi de campanie si lenjerie de pat; 29,3 miliarde pentru cazarmament, motorina, alimente si alte produse de prima necesitate; 51,2 milioane de euro provenite de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru refacerea infrastructurii rutiere si de cale ferata; iar peste 200 milioane de euro provenite din fondurile PHARE, ISPA si SAPARD vor fi realocate tot pentru refacerea infrastructurii. Alte sume de bani au fost acordate de catre Guvern Ministerului Mediului pentru refacerea digurilor, a malurilor si a regularizarilor de cursuri, Ministerului Agriculturii pentru refacerea culturilor distruse si Ministerului Administratiei si Internelor pentru inlaturarea efectelor inundatiilor la nivelul infrastructurii judetene si comunale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.