Tinerii sunt cercetati penal pentru ca au falsificat pe calculator mai multe bancnote de 100 de lei.

Pe 19 aprilie, politistii din Iasi au surprins in flagrant doi tineri, in varsta de 19, respectiv 24 de ani, care au plasat la o societate comerciala, pentru achizitionarea de bunuri, o bancnota din cupiura de 100 de lei, ce parea contrafacuta, informeaza un comunicat al Politiei Romane.

La perchezitia corporala au mai fost identificate inca doua bancnote din cupiura de 100 de lei, cu aceeasi serie, care au fost ridicate in vederea cercetarilor, relateaza NewsIn. In urma investigatiilor efectuate, oamenii legii l-au identificat si pe al treilea membru al gruparii, in varsta de 23 de ani, din Botosani, suspectat de contrafacerea mai multor bancnote.

  • Bani pe calculator
Ulterior, s-a stabilit ca bancnotele contrafacute puse in circulatie de suspecti au fost falsificate pe calculator.
In urma perchezitiilor efectuate la domiciliile suspectilor, politistii au identificat si ridicat o unitate centrala, 2 hard-diskuri, precum si folie autocolanta, urmand a se solicita efectuarea de perchezitii informatice.

Cei trei suspecti sunt cercetati in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunii de falsificare de moneda sau de alte valori. Cercetarile continua in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a suspectilor si a identificarii tuturor participantilor, se mai arata in comunicatul Politiei Romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.