Una dintre matusile premierului Emil Boc a murit marti seara, dupa ce a fost lovita de un autoturism, iar soferul a parasit locul faptei.
Viorel Mihut, soferul care a provat accidentul rutier in urma caruia a decedat Floare Abrudan, una dintre matusile premierului Emil Boc, a fost arestat pentru 29 de zile de catre Judecatoria Huedin, potrivit NewsIn.

Judecatorului Viorel Grunea, din cadrul instantei amintite, a declarat ca Mihut a fost arestat pentru ca exista indicii temeinice ca ar fi savarsit cele doua infractiuni pentru care este cercetat, respectiv ucidere din culpa cu circumstante agravante, adica consumul de bauturi alcoolice si parasirea locului accidentului. Mihut poate ataca decizia cu recurs, care se va judeca la Tribunalul Cluj.

Potrivit unui comunicat de presa de marti al Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, Mihut avea o alcoolemie de 0.75 mg/l alcool pur in aerul expirat, la etilotest

„M. Viorel, de 39 ani, din comuna Margau, este suspectat ca in timp ce conducea un autoturism pe D.J. 108C, intre localitatile Scrind Frasinet si Rachitele, pe raza judetului Cluj, la iesirea dintr-o curba usoara la stanga, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, a derapat si a accidentat o femeie. Accidentul a avut loc la data de 22 martie a.c., in jurul orei 15.40, iar victima, A. Floare, de 75 ani, din comuna Margau, circula ca pieton pe partea stanga a sensului de mers pe directia Rachitele-Margau, in urma impactului fiind proiectata in afara carosabilului dupa care a decedat. Conducatorul autoturismului a parasit locul producerii accidentului, autovehiculul implicat fiind identificat ulterior de politisti pe un drum forestier, la o distanta de aproximativ 1.500 m fata de DJ 108C”, se arata in comunicatul amintit.

Mihut a fost gasit de politisti la domiciliu, in localitatea Rachitele, iar in urma testarii cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare de 0.75 mg/l alcool pur in aerul expirat. El a fost retinut pentur 24 de ore, pentru „ucidere din culpa”, cu circumstanta agravanta „conducere pe drumurile publice de catre o persoana care are o alcoolemie peste limita legala” si pentru „parasirea locului producerii accidentului”.

Potrivit Hotnews, in aceeasi zona a drumului dintre Scrind si Rachitele a fost accidentat mortal, in urma cu cativa ani, un unchi al lui Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.