Unul cate unul, fostii colaboratori ai lui Omar Hayssam trec de partea procurorilor care ancheteaza dosarele economice ale acestuia. Dupa ce, la inceputul lunii iunie, Emile Raja El Assal - acuzat de bancruta frauduloasa, crima organizata si spalare de bani in dosarul privatizarii frauduloase a societatii "Foresta Nehoiu" - arunca, in fata instantei, intreaga vina asupra lui Hayssam, surse din interiorul Parchetului General confirma faptul ca unul din membrii familiei lui Omar a colaborat cu anchetatorii.

Mihai Nasture (foto), cumnatul lui Omar Hayssam, "a oferit informatii complete" despre afacerile sirianului, acesta fiind motivul real pentru care dosarul "Foresta Nehoiu" a ajuns, atat de repede, pe masa judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti. In schimbul declaratiilor sale, anchetatorii au renuntat la acuzatia de crima organizata. De asemenea, in semn de recunostinta, acum aproape doua saptamani, procurorii au "uitat" sa mai ceara prelungirea mandatului de arestare emis pe numele lui Nasture, el fiind eliberat din subsolul Directiei Cercetari Penale.

Conform rechizitoriului intocmit de catre anchetatorii Parchetului General, Mihai Nasture si-a pus la dispozitie conturile personale si firmele in cadrul carora a fost administrator pentru a fi spalate sumele imense de bani obtinute ilegal de catre grupul infractional condus de Omar Hayssam. De asemenea, Nasture a intocmit si intreaga documentatie necesara pentru a da o aparenta licita acestor sume. Cu toate acestea, Mihai Nasture nu va fi judecat alaturi de cumnatul sau, pe numele lui urmand a se intocmi un alt dosar.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.