Zece judete din sudul tarii si Capitala vor fi afectate incepand de luni dupa-amiaza de vant puternic si ninsori, a anuntat Agentia Nationala de Meteorologie care a emis o atentionare cod galben.

Incepand de luni, 8 martie, ora 18.00 si pana marti, 9 martie, ora 21.00, in sudul Olteniei, sudul si estul Munteniei si in Dobrogea, intensificarile de vant se vor asocia cu ninsori, care temporar vor fi viscolite si se va depune un strat nou de zapada, anunta INMH,

La inceputul intervalului, pe litoral, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ploaie si se va produce polei.

In sudul si sud-estul tarii vor fi intensificari ale vantului incepand chiar de la orele pranzului, cu viteze ce vor atinge si depasi, la rafala, 65-70 km/h.

Judetele vizate de avertizare sunt Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov cu municipiul Bucuresti, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea.

In sistemul de avertizare al AMN, codul galben inseamna ca fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista, de asemenea, risc de cresteri de debite si niveluri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.