Institutul Cantacuzino va produce din nou vaccinuri din data de15 aprilie, dupa ce guvernul a alocat un milion de lei pentru modernizarea liniei tehnologice

Referitor la vaccinul antigripal pentru copii, directorul Radu Iordachel a declarat la Realitatea FM ca va fi realizat in curand: "Vaccinul este in studiu clinic. Din pacate, a trenat si din cauza mediatizarii negative legate de modul in care s-a realizat aceasta procedura. Am speranta ca, in cel mai scurt timp, firma care face acest studiu il va finaliza".

Agentia Nationala a Medicamentului a asigurat conducerea Ministerului Sanatatii ca va putea elibera institutului autorizatia de fabricatie, daca planul de masuri va fi dus la indeplinire. Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie “Cantacuzino” este singurul producator la nivel national de vaccinuri incluse in Programul national de imunizare, potrivit NewsIn.

La dara de 8 februarie, Agentia Nationala a Medicamentului a ridicat licenta de producere a vaccinurilor la Institutul Cntacuzino, ca urmare a nerespectarii normelor europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.